Glosar Online Marketing

Content Management System

Categorie: Termen Tehnic
Traducere/Altă denumire:CMS

Sistemul de administrare al continutului, in engleza Content Management System (CMS),este un sistem software prin care actualizarea informatiilor dintr-un site se realizeaza intr-un mod cat mai simplu. CMS-ul nu permite doar actualizarea informatiilor, ci ofera si diverse facilitati in functie de specificul site-ului. O caracteristica importanta a CMS-urilor este ca majoritatea lucrurilor se fac fara interventia unui programator, iar administrarea unui site nu solicita cunostinte avansate de online. Majoritatea CMS-urilor sunt intuitive si lucrurile de baza le pot face majoritatea utilizatorilor de internet.

Pentru multi ideea de CMS este sinonima cu aplicatiile open source pe care se pot realiza website-uri. Sisteme ca wordpress.com sau blogspot.com au succes datorita modului intuitiv si simplist de creare a paginilor web.

Alte sisteme frecvent folosite sunt Joomla, Drupal, TYPO3, Wordpress (.org) – pentru site-urile de prezentare, iar pentru magazine online: PrestaShop, Magento, ZenCart etc.

Ultimul update 15 Noiembrie 2013 23:21:43Copyright 2022 - Funnel Web Performance