Glosar Online Marketing

Canale de promovare

Categorie: Marketing online general

Canalele de promovare se refera la acele componente majore din sistemul de marketingul online pe care o campanie se poate desfasura. Conceptul de canal de promovare este oarecum clar delimitat, dar fiecare isi poate forma propriile canale in functie de experienta pe care o acumuleaza. Unii prefera sa divizeze canalele principale in functie de specificul companiei si, in functie de necesitati, utilizeaza diverse parti dintr-un canal.

Principalele canele de promovare sunt: SEM, SEO, display advertising, email, afilierea, directoarele sau comparatoarele, Social media si pentru multi, marketingul offline.

Alegerea unor canale in favoarea altora tine (sau ar trebui sa tina) de scopul si obiectivele campaniei. Daca scopul campaniei este sa mareasca vizibilitatea brandului, atunci se va prefera un mix de display si social media. La astea se mai poate adauga orice, depinde de buget si de strategia pe termen scurt. Daca este vorba de o campanie bazata pe performanta, atunci se vor prefera, pe termen scurt, campaniile de PPC, iar pe termen lung email marketing, SEO, afiliere. Mixul il face fiecare cum doreste, iar ordine de aplicare va tine de bugetul fiecaruia.

Fiecare canal de promovare se analizeaza, iar rezultatele si concluziile se folosesc in campaniile viitoare pentru a avea o eficienta mult mai buna.

In Google AdSense

Termenul canal (channel) il veti regasi si in Google AdSense in sectiunile de rapoarte. Scopul lui este de a va ajuta in evaluarea performantelor unui domeniu/pagina sau unitati de anunturi. In momentul de fata exista doua tipuri de canale in AdSense: canale URL si canale personalizate. Cele URL va permit monitorizarea paginilor sau a domeniilor, iar cele personalizate va ofera diferite criterii de afisare a unui raport.

Ca si canalele de promovare, canalele din AdSense au ca scop oferirea unui control mult mai mare asupra datelor pe care sistemul le ofera. Cine tinteste o performanta mai buna va trebuie sa invete sa utilizeze canalele cat mai bine.

Ultimul update 15 Noiembrie 2013 23:02:41Copyright 2022 - Funnel Web Performance