Glosar Online Marketing

Call to action

Categorie: Performance marketing
Traducere/Altă denumire:CTO

Call to action, uneori prescurtat CTO, se refera in general la elementele dintr-o pagina web care au ca scop solicitarea unei actiuni din partea utilizatorului. Conceptul de call to action este destul de extins ca utilizare in tot ceea ce inseamna web, iar actiunea poate fi click-ul pe un banner, adaugarea in cos, lasarea unui comentariu, descarcarea unei resurse etc.

Factorii care influenteaza actiunea difera de la situatie la situatie. De exemplu, in cazul unui buton de descarcare a unei resurse, importante sunt: mesajul, culoarea, pozitia in pagina, marimea, detaliile aditionale etc. In cazul unui banner este foarte important sa se tina cont de locul in care acesta va fi afisat, elementele din jur, contextul, targetul caruia i se adreseaza, designul etc.

Call to action se poate referi, mai general, si la intreg textul dintr-o descriere. Daca, de exemplu, se prezinta un anumit produs sau serviciu, aceasta prezentare trebuie sa indemne la actiune. Daca prezentarea este buna, vizitatorul va actiona conform obiectivelor site-ului.

Ultimul update 15 Noiembrie 2013 23:01:07Copyright 2022 - Funnel Web Performance