Glosar Online Marketing

Business-to-business

Categorie: Marketing online general
Traducere/Altă denumire:B2B

Business-to-Business, prescurtat B2B, defineste relatiile de afaceri care se stabilesc intre companii. Scopul unei astfel de legaturi este in general unul comercial.

Relatii de tipul B2B se stabilesc in mai toate domeniile si majoritatea folosesc ca mijloc de comunicare internetul. Astfel de legaturi se stabilesc intre producatori si distribuitori, dar si intre producatori si furnizori. Foarte dezvoltate pe internetul din Romania sunt relatiile B2B intre companii si prestatorii de servicii, oricare ar fi acestea.

Comunicarea B2B are propriile caracteristici si abordari. Ceea ce merge in B2C nu e obligatoriu sa mearga in segmentul B2B. Companiile care ofera servicii in ambele medii (B2B si B2C) de cele mai multe ori prezinta separat informatiile. Unii chiar opereaza sub branduri diferite pentru a avea un control cat mai bun.

In internet, pe langa comunicare, B2B-ul presupune si atragerea de noi clienti. In unele cazuri merge si sistemul clasic de magazin online, dar majoritatea companiilor au nevoie de solutii personalizate si scopul site-ului este de a prelua lead-uri.

Ultimul update 15 Noiembrie 2013 22:27:58Copyright 2024 - Funnel Web Performance