Glosar Online Marketing

Browser

Categorie: Termen Tehnic

Browser-ul sau internet browser-ul este aplicatia cu care se pot accesa paginile web. Pentru multi aceasta aplicatie este sinonima cu Internet Explorer sau Firefox, browsere cu cele mai mari cote de piata. Accesarea paginilor mergand din link in link poarta denumirea de browsing sau navigare.

Browerele sunt de mai multe tipuri si versiuni. Ca tipuri populare sunt Firefox (Mozilla), internet Explorer (Microsoft), Opera, Chrome, Safari. Iar fiecare aplicatie are mai multe versiuni, de exemplu Firefox (prescurtat si FF) in acest moment a ajuns la versiunea 21, iar Internet Explorer (prescurat si IE) la versiunea 10. De asemenea, acestea sunt disponibile pentru diferite sisteme de operare.

Aplicatiile de monitorizare a traficului ofera si detalii despre browserele pe care vizitatorii le folosesc. In cazul Google Analytics aceste detalii sunt disponibile in sectiunea Audience/Technology/Browsers & OS.

Este foarte important de monitorizat detaliile despre browsere deoarece este cunoscut faptul ca fiecare browser are problemele sale de afisare.

Ultimul update 15 Noiembrie 2013 22:58:33Copyright 2022 - Funnel Web Performance