Glosar Online Marketing

Bounce rate

Categorie: Web Analytics

Bounce rate-ul reprezinta procentul de vizite in care vizitatorii au parasit site-ul fara a mai accesa o alta pagina decat cea in care au ajuns. In termeni matematici bounce rate se calculeaza ca raport dintre numarul de vizite cu o singura pagina vizualizata si totalul de intrari in pagina.

Bounce rate-ul este unul dintre factorii care indica calitatea continutului unei pagini. Pentru unele site-uri un bounce rate mare poate insemna un semnal de alerta, dar aceeasi valoare pentru alte site-uri poate sa fie una normala.

In cazul blogurilor de exemplu, un bounce rate de 70% e de cele mai multe ori normal. Dar o astfel de valoare nu este normala pentru un site de companie sau magazin online.

In Google Analytics bounce rate-ul este prezent in majoritatea rapoartele si interpretarea lui de multe ori poate fi o problema. Cand lucrurile par sa fie iesite din comun, recomandam consultarea raportului Top Landing Pages (sectiunea Content) unde paginilor le sunt asociate intrarile si iesirile. Utilizand mai apoi diferite filtrari si segmentari se pot identifica doar paginile cu probleme si sursele care au cel mai mare bounce rate.

Ultimul update 15 Noiembrie 2013 22:56:01Copyright 2022 - Funnel Web Performance