Glosar Online Marketing

Blog

Categorie: Marketing online general
Traducere/Altă denumire:Blogger

Blog-urile au luat amploare la inceputul anului 2000 si au devenit o importanta sursa de informare in mediul online. La inceputul anului 2012, erau peste 180 milioane de blog-uri publice. In Romania, zelist.ro* indica in acest moment peste 67 000 de blog-uri, din care peste 5500 au scris cel putin un articol in ultima luna.

 

Cateva elemente specifice unui blog ar fi urmatoarele: design simplu cu articolele publicate in ordine inversa scrierii (cele mai noi sunt la inceput), posibilitate de a lasa comentarii la fiecare articol, mod de scriere personal, feed-ul RSS intens promovat in blog.

De la termenul de blog deriveaza si denumirea celui care scrie pe el. Desi poate fi de la sine inteles, cel care scrie pe blog primeste „titulatura” de blogger.

Blog-urile pot fi de mai multe tipuri, intr-o categorisire mai ampla acestea pot fi impartite in personale si corporate (blog de companie), iar mai apoi in generale sau focusate pe o anumita tema sau domeniu.

Majoritatea blog-urilor nu sunt create de la zero din punct de vedere al platformei din spate, ci se utilizeaza o solutie gratuita de administrare a continutului. Una dintre cele mai populare platforme care poate fi instalata pe domeniu propriu este Wordpress. Iar la platforme cu hosting si subdomeniu gratuit populare sunt solutiile oferite de blogspot.com si wordpress.com.

 * Cifre zelist.ro din 25 mai 2013

Ultimul update 15 Noiembrie 2013 22:42:48Copyright 2022 - Funnel Web Performance