Glosar Online Marketing

Autocomplete

Categorie: Termen Tehnic
Traducere/Altă denumire:Autosuggest

Autocomplete-ul este o functie folosita cu succes in browserele web, dar nu numai. Browserul retine orice completare a unei casete text si pe masura ce veti completa o alta considerata similara, va oferi cuvintele pe care le-ati scris in trecut si se potrivesc cu ce ati inceput sa scrieti.

In cazul multor formulare, browser-ul este cel care intervine, insa multi au implementat solutii proprii de autocompletare. Sa luam cazul completarii campului localitate. Unii lasa la voia intamplarii acest camp si fiecare isi scrie judetul si localitatea. Daca acest camp este important si trebuie utilizat in anumite filtrari sau segmentari, atunci ar fi bine ca el sa fie scris asa cum site-ul il cunoaste. O parte, de exemplu, vor scrie Cluj, o alta Cluj Napoca, iar alta Cluj-Napoca. La nivel de programare toate sunt distincte, iar pentru a nu lua in calcul toate variante, se prefera autoconsumul si astfel vizitatorul va fi localizat corect.

Autocomplete-ul este una din principale functii pe care ar trebui sa le aiba o caseta de cautare dintr-un magazin online. Pe masura ce vizitatorul scrie i se pot face recomandari care vor returna rezultate cat mai relevante.

Ultimul update 15 Noiembrie 2013 22:27:05Copyright 2022 - Funnel Web Performance