Glosar Online Marketing

API

Categorie: Termen Tehnic

API este acronimul termenului din engleza Application Programming Interface. Acesta reprezinta un set de reguli si specificatii prin care o anumita aplicatie (soft sau website) poate sa o integreze pe alta cu scopul de a utiliza o parte din functionalitatile acesteia.

Cel mai simplu exemplu de API in internet sunt serviciile de harti (Yahoo Maps, Google Maps etc). Acestea desi sunt disponibile pe diverse site-uri, sunt furnizate direct de serverul parinte (Yahoo!, Google etc). Orice customizare a hartii se face local, iar orice modificare a hartii pe care o face furnizorul o veti gasi si in site-ul care foloseste harta.

Majoritatea serviciilor web complexe ofera si un API de legatura cu diverse functii. In acest mod puteti sa folositi contul dvs de Twitter sau Facebook pentru a crea conturi sau accesa diverse resurse.

Tot cu ajutorul API-urilor s-au dezvoltat diverse aplicatii complementare Google Analytics-ului. Desi acesta este avansat si ofera multe posibilitati de analiza, exista site-uri ce fac in mod automat rapoarte si segmentari care pot lua multe ore daca s-ar realiza manual.

Ultimul update 15 Noiembrie 2013 22:23:04Copyright 2022 - Funnel Web Performance