Glosar Online Marketing

Analiza Web

Categorie: Web Analytics
Traducere/Altă denumire:Web Analytics

Analiza web se ocupa cu masurarea, colectarea, analiza si raportarea activitatilor din internet cu scopul de a intelege si optimiza utilizarea website-urilor.

Analiza web nu este doar un instrument de masurare a traficului unui web site, aceasta poate oferi solutii de analiza a pietii. Analiza web a devenit tot mai importanta pe masura ce tot mai multe afaceri au inceput sa depinda de internet, iar singura interfata de comunicare intre client si comerciant era website-ul.

In ultimii ani conceptul de Analiza Web a fost amplu dezvoltat si segmentat in multe parti care acum sunt analizate si monitorizate de sine statator. Sisteme de monitorizare a traficului sunt din ce in ce mai complexe si ce este important, exista instrumente gratuite care ofera informatii de nivel inalt (Google Analytics).

Principala problema ramane gasirea unor persoane competente sa faca analize avansate la un nivel ridicat. Cele mai simple masuri pot fi interpretate de oricine, dar imbunatatirea experientei vizitatorilor nu se face doar monitorizand vizitele, timpul in site si bounce rate-ul.

Pentru o intelegere cat mai buna a unor concepte din analiza web recomandam e-book-ul gratuit Analiza Web.

Ultimul update 15 Noiembrie 2013 22:21:05Copyright 2022 - Funnel Web Performance