Glosar Online Marketing

Algoritm

Categorie: Termen Tehnic

Pentru cine a avut o interactiune cu informatica a aflat probabil ca la baza acesteia sta algoritmica. Desi este folosit si in matematica, informatica i-a dat un sens mult mai amplu.

In ceea ce ma priveste, termenul de algoritm il folosim pentru a clarifica anumite lucruri sau metode si mai putin pentru a defini ceea ce inseamna in informatica.

E important de stiut ca in spatele tuturor lucrurilor care se intampla in domeniul informatic sta un algoritm bine stabilit care respecta anumite conditii. Multi vorbesc de algoritmul de indexare si aparitie in Google a rezultatelor, dar putini stiu ca algoritmul care face asta tine cont de cateva sute de criterii. La fel si in analiza web, o simpla accesare a unei pagini „pune in functiune” sute de algoritmi fiecare cu un scop bine definit.

Algoritmul sta la baza oricarui limbaj de programare si ceea ce se defineste prin el poate fi implementat mai apoi in orice limbaj. Alegerea limbajului tine mai apoi de eficienta pe care o poate avea un limbaj sau altul si de programatorii disponibili sa implementeze asta.

Intr-o munca de analiza ceva mai complexa, la un moment dat, va fi nevoie de stabilirea unui algoritm de lucru si observare. Stabilirea unor simpli pasi de monitorizare poate fi baza unui algoritm. Fara sa ne dam seama, multi dintre noi utilizam diversi algoritmi in activitatile zilnice.

Ultimul update 15 Noiembrie 2013 22:19:10Copyright 2022 - Funnel Web Performance