Glosar Online Marketing

Alexa

Categorie: SEO
Traducere/Altă denumire:Rank Alexa

Alexa este un serviciu al Amazon.com care masura populariatea unui site. Informatiile pe care acesta le colecteaza se bazeaza pe toolbar-ul propriu pe care multi dintre utilizatorii de internet il au instalat in browser.

Valoarea rank-ului Alexa ia valori intre 1 si cate site-uri exista in internet. Desi la nivel de site-uri mici sau de nisa nu ofera informatii relevante, realizand mai multe comparari de site-uri cunoscute poti trage concluzii relevante. Un rank bun se considera unul peste 1 milion.

Criteriul de baza pe care se bazeaza acordarea rank-ului este traficul, deci un trafic mare va aduce site-ului un Alexa Rank mare. Alaturi de Google Page Rank este unul din criteriile care evalueaza un site din punct de vedere al popularitatii.

Daca in cazul Page Rank-ului Google sunt mai multe metode prin care acesta se poate imbunatati, in cazul Rank-ului Alexa singura metoda de imbunatatire ar fi cresterea traficului. Cum o crestere artificiala a traficului nu aduce nimic site-ului, recomandarea mea este ca acest Alexa Rank sa fie doar o referinta si atat.

Ultimul update 15 Noiembrie 2013 22:18:37Copyright 2022 - Funnel Web Performance