Glosar Online Marketing

Afiliere

Categorie: Marketing Afiliat
Traducere/Altă denumire:Marketing afiliat

Marketingul afiliat este o forma de marketing online prin care un comerciant (advertiser) poate sa se promoveze si sa plateasca doar pentru rezultate. Astfel, afiliatul va fi platit doar cand actiunea aleasa de advertiser este indeplinita. O actiune poate fi o creare de cont, o vanzare, un lead etc.

Conceptul general de functionare a unui sistem de afiliere este urmatorul: comerciantul plateste un procent din cazul unei vanzari sau o suma fixa pentru actiuni statice (lead-uri, conturi create, abonari la newsletter etc.).

In Romania, in acest moment sunt doua platforme mari de marketing afiliat, 2parale (platforma independenta) si ProfitShare (parte din emag.ro). Pana la acestea au existat magazine online care ofereau sisteme proprii de afiliere, unele disponibile si in prezent.

2parale e un serviciu ce inglobeaza produse din diferite domenii, iar comerciantii din sistem platesc pentru diferite actiuni pe care afiliatii le pot obtine (vanzari, leaduri etc.). In cazul ProfitShare, emag+magazinele prezente in prezent in sistem, plateste doar pentru vanzarile finalizate.

Ultimul update 20 Noiembrie 2013 16:44:27Copyright 2022 - Funnel Web Performance