Glosar Online Marketing

AdSense

Categorie: Marketing Afiliat
Traducere/Altă denumire:Google AdSense

AdSense-ul este un serviciu Google care permite proprietarilor de site-uri (editorilor) sa afiseze anunturi relevante din diferite domenii. Serviciul AdSense este disponibil in foarte multe tari, iar in Romania este prezent din 2007.

Mesajele care sunt afisate in sistemul AdSense sunt cele pe care utilizatorii serviciului Google AdWords (advertiseri) aleg sa le afiseze in reteaua de continut (Networks). Serviciul face parte din categoria sistemelor de reclama contextuala.

Inscrierea este gratuita, iar plata se face in functie de volumul de click-uri pe care vizitatorii l-au dat. Valoarea unui click difera de la caz la caz, iar el va fi intre 40 si 60% din cat va plati advertiser-ul. Serviciul ofera toate formatele standard de publicitate si poate fi utilizat in mai multe moduri (feed-uri, search, mobile, domenii si chiar si in playerele video).

Ca si in cazul serviciului AdWords, AdSense-ul poate fi integrat cu Analytics-ul pentru a obtine informatii relevante despre trafic si modul in care vizitatorii sunt influentati sa dea click pe reclama.

Ultimul update 15 Noiembrie 2013 21:47:37Copyright 2022 - Funnel Web Performance