Glosar Online Marketing

Ad blocker

Categorie: Marketing online general

Dupa cum se poate deduce si din nume, ad blocker este termenul folosit pentru definirea unui set de aplicatii ce au ca scop blocarea reclamelor de pe siteurile ce le accesezi. In functie de browser exista pluginuri ce pot fi instalate si mai apoi customizate pentru a bloca diverse sisteme de livrare a reclamei.

Majoritatea celor care afiseaza reclama in site utilizeaza un sistem intermediar. In Romania sisteme cunoscute ce livreaza reclama sunt Google AdSense, Etarget, Trade Ads etc. Pe langa acestea marile siteuri fac parte din diverse agentii de publicitate ce utilizeaza servicii proprii sau externe.

Un astfel de tool functioneaza in felul urmator: indentifica principalele siteuri ce livreaza publicitate, iar mai apoi blocheaza afisarea ei. Majoritatea deja cunosc toate domeniile ce trebuie blocate, dar pentru cele noi exista posibilitatea adaugarii manuale a unui domeniu ce trebuie blocat.

Scopul unui astfel de tool este in special de a facilita un browsing rapid, dar si de a scapa de reclama agresiva ce o au unele siteuri. In cazul siteurilor mari din Romania, utilizarea ad blocker-ului va avea ca rezultat un site foarte gol din punct de vedere al designului.

Ultimul update 12 Ianuarie 2014 13:22:36Copyright 2022 - Funnel Web Performance