Blog

Evenimente cu si despre Web Performance Marketing in Europa

Cand vine vorba de evenimente din sfera web performance marketing, piata locala, din pacate, nu are nimic de spus. Vecinii nostri din vest, prin SuperWeek, reusesc sa organizeze evenimente foarte interesate. Editiile din 2012 si 2013 au avut ca speakeri cateva nume importante din web analytics si web performance in general. A fost SuperWeek si in Romania, insa departe de abordarea din Ungaria.

Piata locala nu ajuta inca, cea regionala e slaba pe moment, deci nu mai raman decat evenimentele din tarile cu online foarte dezvoltat. In toamna, atractive sunt urmatoarele evenimente din Europa:

eMetrics Summit

emetrics

eMetrics Summit este cel mai important eveniment din lumea web analytics-ului si web performance-ului in general. Prima editie a avut loc in 2002, iar in istoria evenimentului veti gasi mentionate toate numele importante din domeniul web performance-ul actual.

In 2013 se desfasoara in opt orase, iar trei dintre ele sunt in Europa. In octombrie este la Londra si Stockholm, iar in noiembrie la Berlin.

Cine se grabeste si cumpara bilete in iunie, poate beneficia de reduceri consistente.

Conversion Conference

conversionc

Numele evenimentului spune tot, It’s all about the conversion. Conversion Conference este un eveniment de sine statator desfasurat uneori in acelasi timp si aceeasi locatie cu eMetrics, insa si in alte orase.

Prima editie a avut loc in 2010, iar anul acesta are loc in cinci orase, trei dintre ele fiind in Europa. Astazi, 6 iunie, este la Paris, iar in toamna la Berlin si Londra.

Conversion Summit

convsummit

Al doilea eveniment interesant despre conversie este Conversion Summit, aflat la a treia editie. Eveniment ce s-a desfasurat pana acum in luna septembrie la Frankfurt.

Cei din domeniu stim bine ca nemtii nu se incurca in teste cand vine vorba de optimizarea conversiei, articolele si studiile lor ofera informatii pretioase, din pacate doar in germana.

Desi este un eveniment ce se doreste summit european in conversie, limba oficial nu este engleza, ci germana. Fara o lipsa a traducerii in engleza, 2/3 din eveniment e inutil pentru necunoscatorii limbii germane.

PAW: Predictive Analytics World

paw

Ca si Conversion Conference, PAW se suprapune in unele orase cu eMetrics-ul ca data si locatie. Anul acesta se desfasurat in noua orase, doua dintre ele fiind in Europa: Londra si Berlin.

Predictive Analytics-ul e parte din business intelligence si ajuta, printre altele, la optimizarea campaniilor si a comportamentului utilizatorilor, insa mai multe despre acest subiect aveti chiar in ghidul oferit de POW.

IA Summit

euro

Learn. Share. Network. That is what we help you do. Asa se poate rezuma IA Summitul european, eveniment cu o traditie de 9 ani. Anul acesta are loc la finalul lunii septembrie in Edinburgh.

 

Alte Evenimente

Cele de mai sus sunt in a doua parte a anului, insa nici prima parte nu e una fara evenimente interesante. Pe lista din prima parte se pot mentiona:

Ux Lx

uxlx

Un eveniment  foarte important pe partea de uzabilitate ce are loc in luna mai in Lisabona. Anul acesta a fost la a patra editie iar printre speakeri au fost Bill Albert si Giles Colborne, autorii unor carti foarte interesante. I-am mentionat pe ei deoarece le-am citit cartile si am descoperit multe lucruri utile.

Ux London

uxlondon

Tot un eveniment din sfera UX-ului si apropiat ca si concept de Ux Lx. Evenimentul are loc in Londra, de obicei, in luna aprilie. L-am descoperit la inceputul anului, insa examinand speakerii ce au fost din 2009 si pana acum, e unul din evenimentele la care imi doresc sa particip in viitorul apropiat.

X Change Web Analytics Conference

xchange

Un eveniment interesant dar cu teme foarte complexe. Targetul evenimentului il delimiteaza chiar ei incat din primele fraze ale prezentarii X Change is the premier conference for Web analytics professionals. Este organizat de Semphonic, una dintre cele mai importante companii de consultanta si servicii de web analytics.

Evenimentul se desfasoara in diferite orase din USA si in Berlin. Anul acesta evenimentul va fi pe 10-12 iunie.

SuperWeek

superweek

Am scris de el inca din introducere, insa il trec si in lista de evenimente care merita atentie in 2014. Editiile din Ungaria mi se par interesante, sper totusi ca in 2014 sa se apropie de nivelul editiei din 2012 cand au adus nume importante din industrie: Justin Cutroni (Analytics Advocate, Google Analytics), Caleb Whitmore (Analytics Pros) si Nick Mihailovski (GA Senior Developer Programs Engineer, Google).

Bonus

nnPentru un traning de top despre uzabilitate, recomand Usability Week oferit de Nielsen Norman Group. In Europa e in toamna, la Berlin.

Pentru mine NN/g e sinonim cu Jakob Nielsen si ale lui carti fascinante despre uzabilitate. La carti este rar cu publicatul, dar genial, insa la articole are acea consecventa de un articol la 14 zile de multi ani.

Ce voi alege eu?

In septembrie 2012 descoperisem Conversion Summit si imi propusesem sa merg anul acesta. La inceputul anului s-au anuntat speekerii si la prima vedere parea interesant, printre speekeri fiind Craig Sullivan, Brian Massey, si Roger Dooley. I-am contactat pe organizatori pentru a intreba de traducerea prezentarilor din german in engleza si raspunsul nu a fost afirmativ. Ramane un eveniment interesant, dar in viitor cand poate vor face si duplicarea in engleza.

Cum Conversion Summit nu e atractiv, probabil ma voi orienta spre eMetrics + Conversion Conference, insa astept sa vad totusi lista speakerilor si subiectele ce le vor sustine.

The following two tabs change content below.

Bogdan Pantoc

Web Analytics & Web Performance at Funnel
Autor al cartii Analiză Web – Descoperă tot ce trebuie să știi despre vizitatorii siteului tău. Specializat in web analytics, conversion rate optimization, usability si user experience, PPC.

Evenimente   Autor:

Copyright 2021 - Funnel Web Performance